Το καθάρισμα των δερμάτινων επίπλων, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι όμως και τόσο δύσκολη αν γνωρίζετε τα απαραίτητα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να συντηρήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τα αγαπημένα σας έπιπλα από τη φθορά του χρόνου. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε μερικά έξυπνα και άκρως οικολογικά κόλπα καθαρισμού.

 

  1. Συχνά πυκνά περνάτε τα δερμάτινα έπιπλα με την ηλεκτρική σκούπα για να φεύγει η σκόνη.
  2. Για να λάμψει το δέρμα, υγραίνετε με λίγο νέφτι ένα πανάκι και το περνάτε πάνω από τον καναπέ / πολυθρόνα
  3. Αν το δέρμα έχει ανοίξει σε μερικά σημεία, τα περνάτε με πανάκι και λίγο νέφτι, αφήνετε να στεγνώσει και αλείφετε (λεπτό στρώμα) με γλυκερίνη. Αφού στεγνώσει, το τρίβετε για να γυαλίσει με μαλακό ύφασμα.
  4. Εν υπάρχουν εκδορές / γρατζουνιές στο δέρμα, το γαλάκτωμα που καθαρίζετε το πρόσωπο είναι ότι πρέπει. Βάζετε σε πανί και το περνάτε πάνω από τις εκδορές και όταν στεγνώσει με μαλακό πανί τρίβετε. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε συχνά για να έχει αποτέλεσμα.
  5. Αν πέσει μελάνι ή αν το στιλό διαρκείας ή κι ο μαρκαδόρος λεκιάσει τον καναπέ, ταμπονάρετε πάνω από τον λεκέ με πανί που έχετε βρέξει με αιθέρα
  6. - Οι λεκέδες από νερό πάνω στο δέρμα, φεύγουν με τερεβενθίνη / νέφτι
  7. - Τους λιπαρούς λεκέδες, τους ψεκάζουμε με ταλκ, (ισχύει για ανοιχτόχρωμα δέρματα) αφήνουμε να τους απορροφήσει, τρίβουμε με μαλακή βούρτσα, αλείφουμε με γλυκερίνη και τέλος, τρίβουμε με μαλακό πανί για να γυαλίσει.
  8. - Για μικρούς και ασήμαντους λεκέδες, το τρίψιμο με μπατονέτα αρκεί.
  9. - Αν οι καναπέδες έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ και έχουν στενάξει, φάτε μία μπανάνα που κάνει και καλό και με το εσωτερικό της φλούδας τρίβετε το δέρμα ( του καναπέ ) . Αφήνετε να στεγνώσει και με μαλακό πανί τρίβετε για να πάρει λάμψη.

ΠΗΓΗ: Meacolpa.blogspot.gr